Teuns groeit naar beste vorm toe en duidt zijn EK-topfavoriet aan: "Ik zie mezelf niet als medekopman naast Evenepoel"

Teuns groeit naar beste vorm toe en duidt zijn EK-topfavoriet aan: "Ik zie mezelf niet als medekopman naast Evenepoel"
Foto: © photonews

Op de Spelen was Dylan Teuns er niet bij, op het EK is dat wel het geval. Remco Evenepoel is de kopman in de Belgische selectie, zo benadrukt Teuns nog eens. Hij beschouwt zichzelf dus niet als medekopman, al is de vorm wel groeiende.

"Ik zie mezelf niet als de medekopman naast Remco Evenepoel", maakt Teuns duidelijk op een persmoment. "Hij is de kopman, vermoed ik, en dat is ook logisch op basis van zijn resultaten de voorbije weken. Ik ben stilaan naar de vorm van de Tour aan het groeien. In de Ronde van Polen was dat nog niet het geval, maar in Duitsland voelde ik toch dat de vorm in stijgende lijn ging en nu hoop ik nog wat stappen te zetten."

De Ronde van Lombardije is een groot doel, maar eerst dus het EK afwerken. Teuns houdt daar onder meer rekening met de renners die uit de Vuelta komen. "Jongens die daar goed waren, zijn hier in het voordeel, toch zeker als ze zich de voorbije dagen nog gesoigneerd hebben. Het was er ook warm, dus ze zijn geacclimatiseerd."

Colbrelli is op dit parcours de topfavoriet 

Teuns heeft ook een specifieke topfavoriet in het oog, hij rijdt er immers mee samen mee bij Bahrein. "Voor mij is Sonny Colbrelli de topfavoriet, zeker op dit parcours. In de Dauphiné was hij ook al zo sterk, en nu zie je hem zo goed rijden. Als je ziet hoe hij klimt, dat is echt straf. Voor mij is Sonny ook geen sprinter, maar meer een puncher. En hier vindt hij een parcours dat hij zeker moet aankunnen."

De omloop in Trento is zeker niet te zwaar voor Colbrelli, beseft Teuns. "Dat klimmetje in de lokale ronde moet hij kunnen overleven, daar zal hij aanklampen, of nadien aansluiten om vervolgens te sprinten. Hij is de man om in de gaten te houden. De topfavoriet, maar pas op, ik geef hem die titel niet gratis. Ik ben Belg, wij willen hier ook het allerhoogste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties