EK-goud van Nys geen toeval volgens bondscoach: "Toen Thibau bovenkwam op slotklim, was ik er redelijk gerust in"

EK-goud van Nys geen toeval volgens bondscoach: "Toen Thibau bovenkwam op slotklim, was ik er al redelijk gerust in"

EK-goud van Nys geen toeval volgens bondscoach: "Toen Thibau bovenkwam op slotklim, was ik er redelijk gerust in"
Foto: © photonews

Ook voor de bondscoach is het genieten na die gouden medaille van Thibau Nys op het EK. Het plannetje van Sven Vanthourenhout liep perfect tijdens de wegrit van de beloften. Vanthourenhout was zelfs al snel zeker dat het in orde zou komen.

Het geloof in Thibau Nys was zeker aanwezig, onderstreept Vanthourenhout bij Sporza. "Dit hadden we echt wel in ons achterhoofd. We hadden Thibau bezig gezien op stage en kenden dus wel een beetje zijn waarden. Als we die dan afwogen met die van de jongens waar we al heel de zomer mee werken, wisten we dat een overwinning geen toevalstreffer zou zijn."

DROOMSCENARIO

Het verloop van de EK-wegrit had niet beter kunnen gaan. "We hebben geen enkele scheve situatie moeten rechtzetten. De rode loper lag uit. Vandenabeele opende op 3 ronden van het einde en ook Van Eetvelt bleef steeds alert. In de finale was Thibau dan uiteindelijk mee. Het was een droomscenario. Toen Thibau bovenkwam op de laatste klim ben ik eigenlijk achterover gaan zitten. Ik was er toen eigenlijk al redelijk gerust in."

Met goud in de tijdrit bij de junioren en in de wegrit bij de beloften, is het al een zeer geslaagd EK geweest met de jeugdcategorieën. "Met het WK in Leuven komt ons hoofddoel natuurlijk nog. Maar tot nu toe hebben we al een heel geslaagde zomer achter de rug. Op papier ligt het WK-parcours Thibau nog beter. Ze gaan hem nu ook wel beter kennen, maar hij gaat daar sowieso ook een hoofdrol spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties