Alweer perfect werk in de sprint van Deceuninck-Quick.Step: Hodeg haalt het van Nederlander Bol en Sagan

Alweer perfect werk in de sprint van Deceuninck-Quick.Step: Hodeg haalt het van Nederlander Bol en Sagan
Foto: © photonews

Een sprinter goed afzetten, ze kunnen het bij Deceuninck-Quick.Step als de beste. Álvaro Hodeg heeft ook getoond dat hij het nog altijd kan afwerken: hij schreef de eerste rit in lijn in de Ronde van Slovakije op zijn naam. Renners als Bol en Sagan moesten het doen met een ereplaats.

Sunderland, Hagen en Castrillo waren de mannen uit de oorspronkelijke kopgroep van acht die nog voorop waren bij het aanvatten van de laatste vijftien kilometer. Castrillo was aanvankelijk aan een solo bezig, Sunderland en Hagen sloten echter weer aan. De voorsprong op het peloton bedroeg nog slechts een halve minuut.

Met vijf kilometer te gaan waren alle vluchters ingerekend. De aanloop naar de sprint verliep vervolgens enigszins chaotisch, maar op het moment van de waarheid zaten ze bij Deceuninck-Quick.Step toch weer uitstekend gepositioneerd. Steimle en Mørkøv deden het voorbereidende werk, Hodeg maakte het af.

SAGAN ZAT TE VER

De Colombiaan troefde Cees Bol, die hem het langst kon bedreigen, af. Peter Sagan moest van iets te ver komen en moest sprinten voor de tweede plaats. Die was wel voor hem. Jense van Rensburg werd nog derde, voor Cees Bol.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties