Kenny De Ketele zet na Zesdaagse van Rotterdam punt achter carrière en niet in Gent

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Kenny De Ketele zet na Zesdaagse van Rotterdam punt achter carrière en niet in Gent
Foto: © photonews

De organisatie van de Zesdaagse van Rotterdam laat weten dat Kenny De Ketele bij hen een punt zet achter zijn carrière en niet zoals algemeen verwacht in Gent.

De Zesdaagse van Rotterdam wordt van 7 tot en met 12 december gereden. De Ketele zal er 17 jaar als profrenner opzitten hebben.

In 2012 werd De Ketele samen met Gijs Van Hoecke tot wereldkampioen in de ploegkoers, in 2017 vicewereldkampioen in de puntenkoers. Vier bronzen WK-medailles en vijf Europese titels staan nog op zijn palmares.

"Eigenlijk was ik twee jaar geleden al met mijn afscheid bezig", verklaart de renner van Sport Vlaanderen-Baloise. "De Olympische Spelen in Tokio moesten een hoogtepunt worden in mijn carrière. Een ultiem doel om mijn loopbaan mee af te sluiten. Maar doordat de Spelen een jaar werden uitgesteld, kwam er dus automatisch voor mij ook nog een kersseizoen bij."

De Ketele haalde recent op training nog zijn hoogste waardes ooit, de beslissing om te stoppen was dan ook niet eenvoudig. "Maar Parijs is nog drie jaar weg en ik merk dat ik met minder goesting naar de wegwedstrijden ga en die heb je nu eenmaal nodig om top in de zesdaagsen te zijn."

Opvallend is dat hij niet in Gent afscheid neemt. "Natuurlijk is Gent mijn thuisbasis, maar ik voel me in Rotterdam ook altijd welkom en gewaardeerd. Ik heb met beide zesdaagsen een persoonlijke en goede band. Daarom heb ik besloten om na Gent nog door te gaan tot Rotterdam. Ik neem nu gewoon tweemaal afscheid: een keer voor eigen volk en eenmaal internationaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties