Mathieu kijkt uit naar Parijs-Roubaix in de regen: "Lijkt me wel eens cool"

Bjorn Vandenabeele
| 3 reacties
Mathieu kijkt uit naar Parijs-Roubaix in de regen: "Lijkt me wel eens cool"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is zondag te zien in Parijs-Roubaix en komt met de nodige ambities aan de start.

Na afloop van de verkenning op donderdag sprak Mathieu van der Poel in een online persmoment over zijn ambities voor Parijs-Roubaix.

De weersomstandigheden zouden de koers kunnen bepalen. "Neen, ze lagen niet nat, ze lagen er zelfs droog bij", klonk het. "Enkel op één strook lag het een beetje modderig en glad, maar voor de rest viel het dus goed mee. Dus neen ik weet nog niet hoe het is om over gladde kasseien te fietsen. Dat zullen we zondag dan wel zien. Ik kan me inderdaad voorstellen dat het gevaarlijker is als het nat is."

Van der Poel ziet het helemaal zitten. "Ik kijk wel uit naar een Parijs-Roubaix in de regen. Het lijkt me wel eens cool. Natuurlijk, ik begrijp wat andere renners zeggen, dat het gevaarlijk is en er meer kans is op valpartijen, maar ik heb er wel zin in. Je moet gewoon nog iets meer oppassen dan wanneer het droog ligt. Het is al technisch fietsen bij droog weer, het zal nog moeilijker worden in natte omstandigheden."

Als cyclocrosser is hij misschien in het voordeel op de kasseien. “Anderzijds rijd je in een peloton en heb je vaak niet in de hand wat anderen voor jou doen. Het wordt zaak om op te letten, goed vooraan te koersen en zoveel mogelijk uit de problemen te blijven. Maar je kan in Roubaix niet de volledige controle hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties