Van Poppel na de zege die hij niet meteen besefte: "Ik wilde winnen voor 'Lulu', nieuw hoogtepunt in fantastisch seizoen"

Van Poppel na de zege die hij niet meteen besefte: "Ik wilde winnen voor 'Lulu', nieuw hoogtepunt in fantastisch seizoen"
Foto: © photonews

Danny van Poppel heeft nog een verlengstuk gebreid aan zijn prima seizoen, na een zege voor 'Lulu', oftewel Ludwig De Winter. Binche-Chimay-Binche was voor laatstgenoemde zijn laatste koers. Van Poppel won, maar had dat niet meteen door. Hij dacht dat hij reed voor plek drie.

Het bleek finaal de eerste plaats te zijn en daar was de Nederlander wel heel blij mee. "Ik wilde winnen voor het team hier bij ons thuis, en voor Lulu (De Winter). Sinds ik hem heb ontmoet heb, deelde hij me altijd verhalen over zijn fantastische stad en deze wedstrijd in het bijzonder."

Van Poppel beschikte zelf ook wel over uitstekende parcourskennis. "Ik kende de finale sinds mijn overwinning in 2018 en we mogen zeggen dat ik vandaag op een gelijkaardige manier gewonnen heb. Ik wil mijn ploeggenoten bedanken die me bij deze prestatie geholpen hebben, het is een nieuw hoogtepunt in dit fantastische seizoen."

VEEL VERTROUWEN GEKREGEN

In 2022 ruilt Van Poppel Intermarché voor Bora-Hansgrohe. "Intermarché-Wanty-Gobert heeft me sinds mijn komst in 2020 alle vertrouwen gegeven en het is dankzij dit gegeven dat ik mijn beste en meest constante seizoen in mijn carrière tot nu toe heb kunnen bereiken. Parijs-Bourges en Parijs-Tours zijn de laatste wedstrijden op mijn programma, maar ik had van deze wedstrijd mijn grote doel gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties