Campenaerts ziet Dowsett niet slagen, naast Ganna zijn er nog renners die dit kunnen

Campenaerts ziet Dowsett niet slagen, naast Ganna zijn er nog renners die dit kunnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 3 november valt Alex Dowsett het werelduurrecord van Victor Campenaerts aan, al ziet onze landgenoot hem niet slagen.

Victor Campenaerts kijkt op dat zijn record van 2019 nog altijd op de tabellen staat, al zal corona daar ook wel voor iets tussen zitten. Alles gaat altijd maar sneller, maar van Dowsett is Campenaerts niet bang. “Ik denk dat mijn record bij die poging van Dowsett kan standhouden”, zegt Campenaerts aan Het Nieuwsblad.

Zelf zal Campenaerts geen poging meer ondernemen als het gebroken wordt. “Had je mij deze vraag een jaar geleden gesteld, dan had ik ja geantwoord, maar ondertussen ben ik een andere renner geworden. Ik probeer alleen nog aan te vallen... in de finales van klassiekers.”

Al ziet Campenaerts naast Dowsett en Ganna nog andere renners die het record kunnen scherper zetten. “Indien Rohan Dennis, Wout van Aert of Remco Evenepoel van zo’n werelduurrecordpoging een project maken, dan zijn dat op vandaag ook kanshebbers. Op voorwaarde dat Wout en Remco zich erop voorbereiden zoals ik dat een viertal maanden deed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties