De X2O Badkamers Trofee komt er weer aan met meteen eerbetoon aan Jolien Verschueren

De X2O Badkamers Trofee komt er weer aan met meteen eerbetoon aan Jolien Verschueren
Foto: © photonews

De Koppenbergcross, bij de dames de GP Jolien Verschueren, is het startschot van de X2O Badkamers Trofee, het enige klassement in het veldrijden dat nog van start moet gaan. Dat gebeurt komende zaterdag. De vrouwencross krijgt de naam van Verschueren mee als eerbetoon aan de overleden renster.

"Na een Covid-editie zonder publiek kijken we enorm uit naar 1 november, als de iconische Koppenbergcross de start van de X²O Badkamers Trofee inleidt", blikt Christophe Impens van organisator Golazo vooruit. "Met publiek en dus ook eindelijk opnieuw met sfeer."

"Het veldrijden heeft vorig seizoen een stukje verstrooiing gebracht in de huiskamers", koppelt Impens nog even terug naar vorig seizoen. "Dat zal dit seizoen niet anders zijn dankzij de live uitzending, maar nu wel met de nodige ambiance van het publiek ter plaatse erbij."

Met ook dezelfde wedstrijdsponsor. "X²O Badkamers blijft niet alleen dit, maar ook volgend seizoen, 2022-2023, aan boord als naamsponsor. We zijn X²O Badkamers nog steeds heel erkentelijk om vorig jaar, op een moeilijk moment, te geloven in de kracht van cyclocross als communicatiemiddel. Met de grote badeenden hebben ze meteen gescoord bij de renners en bij het publiek."

"Naar goede traditie opent de Koppenbergcross het seizoen van de X²O Badkamers Trofee. De wedstrijd van de vrouwen elite wordt voortaan de GP Jolien Verschueren. Daarmee eert de Koppenbergcross de winnares van 2015 en 2016, die afgelopen zomer overleed na een moedige strijd tegen kanker", klinkt het nog bij de aankondiging van de eerste GP Jolien Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties