Colombiaans toptalent kijkt uit naar avontuur bij nieuwe ploeg: "Verhuizen naar Europa"

Colombiaans toptalent kijkt uit naar avontuur bij nieuwe ploeg: "Verhuizen naar Europa"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is dan eindelijk toch officieel. Jesús David Peña zal de komende twee jaar uitkomen voor BikeExchange-Jayco.

In augustus was het al duidelijk dat de Colombiaan voor BikeExchange-Jayco zou rijden, maar het nieuws is nu pas officieel bevestigd. “Ik ga naar een WorldTour-ploeg en dat is altijd een droom geweest. Om dat te doen bij BikeExchange-Jayco, een ploeg die ik altijd gevolgd heb, maakt het nog specialer. Toen de kans zich voordeed, hoefde ik geen seconde na te denken en greep ik die kans meteen”, laat Peña weten. “Nu begint het zware deel. Het zal niet makkelijk zijn om tegen de beste wielrenners ter wereld te koersen, maar ik ben heel gemotiveerd en dit is voor mij slechts het begin.”

Het wordt voor de Colombiaan een totaal nieuwe uitdaging. “Ik moet mij goed voorbereiden, ik moet blijven leren en ik moet mij focussen op elk aspect om mijn prestaties te verbeteren. Het is een kans die mijn leven zal veranderen. Ik kan niet wachten om te verhuizen naar Europa en aan dit avontuur te beginnen.”

Bij BikeExchange kijken ze uit naar de komst van Peña. “Hij is nog steeds heel jong, maar voor zover wij hebben kunnen zien, geloven wij erin dat hij met onze hulp een solide renner kan worden voor de toekomst”, zegt ploegmanager Brent Copeland nog. “We weten dat het niveau in Colombia heel hoog is, en als je de Vuelta a Colombia U23 kan winnen, betekent het dat je heel veel talent hebt. We zullen hem de best mogelijke steun geven voor zijn ontwikkeling.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties