Alberto Contador is onder de indruk van huidige generatie: "Wielrennen maakt meer impact"

Alberto Contador is onder de indruk van huidige generatie: "Wielrennen maakt meer impact"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse ex-renner Alberto Contador ziet het wielrennen zijn strafste momenten ooit krijgen, met dank aan de nieuwe generatie.

Contador is als verslaggever aan de slag bij Eurosport. Hij kijkt met veel verwondering naar de koers. “Er is een gouden generatie op komst in het wielrennen. In elke rittenkoers of wedstrijd zien we een mooie koers, met de grote namen die strijden voor de overwinning. Dat draagt eraan bij dat het wielrennen meer impact maakt. Daarnaast trekt het fans aan”, zegt Contador aan de Spaanse krant Ultima Hora.

“Ook het vrouwenwielrennen is booming, op het gebied van onderlinge concurrentie en media-aandacht. In Spanje hebben we bijvoorbeeld Mavi García. Zij laat zien dat er in Spanje een stap vooruit is gezet in het vrouwenwielrennen, maar ook wereldwijd. Veel grote profploegen hebben een vrouwenteam en er komen steeds meer en betere wedstrijden bij. Dat zal jonge wielrenners zeker motiveren.”

Ook over Pogacar is Contador laaiend enthousiast. “Hij domineert de Tour en is the man to beat, zeker als je ziet wat hij afgelopen seizoen liet zien. Maar elk jaar is de Tour weer anders en de tegenstand anders. Zo had Primož Roglič problemen, dus we moeten zien hoe hij ervoor staat in 2022. Maar ik zie een erg sterke Pogačar. Er is nog ruimte voor verbetering, maar hij wordt ook steeds zelfverzekerder door zijn resultaten. En hij laat een spectaculair niveau zien als hij ergens vol voor gaat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties