'UCI gaat zaak-Van Aert wel degelijk onderzoeken'

'UCI gaat zaak-Van Aert wel degelijk onderzoeken'
Foto: © photonews

De UCI gaat wel degelijk onderzoeken hoe het juist zit in de zaak rond Wout van Aert en of die alle regels heeft gevolgd. Daar komt de eerste reactie van de UCI op neer, nadat de entourage van Nick Nuyens de wielerunie gevraagd heeft om zijn eigen reglementen strikt na te leven.

Die vraag van Nick Nuyens wordt dus niet zomaar opzij geschoven. Er komt wel degelijk een onderzoek. Het is aan Het Laatste Nieuws dat de UCI dit laat weten. "We bekijken de documenten die ons zijn bezorgd. Disciplinaire procedures zullen worden gestart op voorwaarde dat de documenten volstaan om overtredingen tegen de UCI-regels vast te stellen", klinkt het bij de UCI.

SANCTIES VOOR VAN AERT, JUMBO-VISMA EN VAN DEN BOSCH GEVRAAGD

De entourage van Nuyens vraagt de UCI om op basis van zijn reglementen een sanctie uit te delen aan Jumbo-Visma en Jef Van Den Bosch, de ploeg en manager van Wout van Aert. Het zou zelfs tot een schorsing van Van Aert kunnen komen.

Bij het kamp-Van Aert zijn ze er echter van overtuigd dat ze alles gemeld hebben zoals de reglementen van de UCI dat vereisen en vrezen ze geen gevolgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties