Nokere Koerse schakelt prijzenpot mannen en vrouwen gelijk, Flanders Classics reageert: "Mooi, maar ..."

Nokere Koerse schakelt prijzenpot mannen en vrouwen gelijk, Flanders Classics reageert: "Mooi, maar ..."
Foto: © photonews

De organisatie achter Nokere Koerse kwam woensdag met een mooie primeur: het prijzengeld voor dames en heren wordt volledig gelijkgetrokken. Ook Flanders Classics heeft nu gereageerd op die zaak.

Nokere Koerse zal de eendagswedstrijd worden met de grootste prijzenpot in het dameswielrennen. Het prijzengeld zal er in totaal 20300 euro bedragen, voor mannen en vrouwen.

Heel wat analisten en ook de vrouwen in het peloton zelf reageerden uiteraard enthousiast, maar Flanders Classics blijft voorlopig andere paden bewandelen.

Symboliek

"Ik onderschat de symboliek van het prijzengeld absoluut niet. Het verkleinen van de financiële kloof tussen mannen en vrouwen, zowel aan de basis als aan de top, blijft hoog op de agenda staan. En 2023 lijkt ons wat dat betreft nog steeds haalbaar", klinkt het bij Het Laatste Nieuws bij monde van CEO Tomas van den Spiegel.

"Maar laat het ons werf per werf aanpakken. Er zijn belangrijker werven, met televisie als absolute prioriteit. TV-rechten en sponsoring zijn de meest cruciale bron van inkomsten. En we willen het geld verdeeld zien onder de ploegen, zo stimuleer je het hele vrouwenpeloton."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties