🎥 Rickaert heeft smaak van het winnen al te pakken: renner van Alpecin-Fenix heerst op openluchtpiste in Zuid-Afrika

🎥 Rickaert heeft smaak van het winnen al te pakken: renner van Alpecin-Fenix heerst op openluchtpiste in Zuid-Afrika
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen is nog niet begonnen, maar Jonas Rickaert wist wel al te winnen. In Zuid-Afrika verblijft de renner van Alpecin-Fenix momenteel om zich voor te bereiden op 2022. En waarom een kans om vertrouwen te tanken laten liggen? Rickaert won de Paarl Boxing Day Track Challenge.

Dat is het grootste wielerevenement uit Zuid-Afrika. Het is een wedstrijd op de piste die elke dag doorgaat op Boxing Day, zoals de naam van het evenement zelf zegt. Op 26 december dus. Met ook Jonas Rickaert opnieuw aan de start.

Dat was duidelijk niet om zomaar mee te doen, Rickaert ging vol voor de winst. Op de Facebookpagina van de Paarl Boxing Day Track Challenge is te zien hoe Rickaert vliegensvlug zijn laatste ronde afwerkt en vervolgens het zegegebaar kan maken.

"Ik ben blij dat ik eerste ben, want ik probeer al drie jaar om te winnen en deze keer kon ik het afmaken", reageert Rickaert terwijl hij met de trofee pronkt. Ik had de benen om te blijven gaan. Ik wil het publiek bedanken. Ik wilde het niet laten aankomen op een sprint. Ik heb gereden om een ronde te pakken. Ik kom één seconden tekort voor het tijdsrecord, misschien kom ik volgend jaar terug om het record te breken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties