Richie Porte wil nog één keer stunten in laatste jaar: "Cirkel daar rondmaken"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Richie Porte wil nog één keer stunten in laatste jaar: "Cirkel daar rondmaken"
Foto: © photonews

Richie Porte wil van zijn laatste jaar als profrenner iets moois maken, zo laat de Australiër zelf weten in een interview in eigen land.

De 36-jarige renner van INEOS Grenadiers kijkt enorm uit naar zijn deelname aan de Giro d’Italia. “Het is mijn plan om te genieten van het komende jaar”, zegt Porte bij 7News. “Mijn carrière is tot nu toe een fantastische onderneming geweest, maar we gaan er nog een keer tegenaan. Alleen wil ik wel competitief blijven… Anders is het zonde van onze tijd als familie.”

Uit het niets werd hij in 2010 zevende in de Giro. Dit jaar wil hij er zeker nog eens bij zijn. “Als ik de cirkel daar kan rondmaken, zou dat een droom zijn. Ik heb altijd van de Giro genoten.”

Na zijn carrière wil Porte in Australië werken met jong talent. “Als er goede, jonge talenten zijn, dan kan ik ze misschien helpen met wegwijs maken door de Europese contacten die ik gemaakt heb. De youngsters helpen die door de mazen van de instituten zijn geglipt, zeg maar. Die rol zou ik graag in het wielrennen willen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties