Het jaar 2021: De Cauwer herhaalt standpunt over WK wielrennen, Dedecker zag een andere 'Sportman van het Jaar'

Het jaar 2021: De Cauwer herhaalt standpunt over WK wielrennen, Dedecker zag een andere 'Sportman van het Jaar'

Bij het analyseren van het voorbije sportjaar kan José De Cauwer niet ontbreken. Het WK wielrennen evenmin, als één van dé evenementen van 2021. Wel één dat bij de mannen elite geen happy end kreeg. Toch niet voor ons, Belgen.

Om het sportjaaroverzicht te overlopen, doet Het Nieuwsblad beroep op voormalig bondscoach wielrennen José De Cauwer, voetbalcommentator Frank Raes en voormalig bondscoach judo Jean-Marie Dedecker. Die laatste heeft het overigens moeilijk met de verkiezing van 'Sportman van het Jaar'.

Dedecker had vooraf reeds aangegeven dat dit volgens hem judoka Matthias Casse moest zijn en daar blijft hij bij. Al komt bij de drie heren uiteraard ook het respect voor Wout van Aert naar voren. De Cauwer noemt Van Aert de wielrenner met de meeste focus ter wereld.

TACTISCHE FOUT

Het WK wielrennen winnen deed Van Aert echter niet. De Cauwer blijft het een fout van de bondscoach vinden om met slechts één absolute kopman aan de start van het WK te komen. De Cauwer stelt zich er vragen bij waarom de Belgen zo vaak de koers nadrukkelijk moeten dragen. Een vraag om verder over na te denken in 2022...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties