Sven Nys trekt niet naar het BK maar naar ander kampioenschap: "Thibau zal zijn plan wel trekken"

Sven Nys trekt niet naar het BK maar naar ander kampioenschap: "Thibau zal zijn plan wel trekken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoek niet naar Sven Nys langs de kant van het BK-parcours in Middelkerke. Thibau zal het zo zonder de aanmoedigingen van zijn vader moeten doen tijdens het BK voor beloften. Sven gaat immers de Nederlandse renners en rensters van Baloise Trek Lions begeleiden.

"Zowel in Nederland als in België hebben we binnen onze ploegkanshebbers op de nationale titel. Daarom splitsen we ons op", klinkt de verklaring van Nys bij Sporza en Het Nieuwsblad. "Ik heb me voorgenomen om naar Nederland te gaan en Eric (Braes), de ploegleider, doet het BK."

4 MOGELIJKE WINNAARS IN NEDERLAND

"Het is de eerste keer dat ik naar het NK ga kijken", is het ook voor Nys zelf een primeur. "Met Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar en Pim Ronhaar hebben we 4 mogelijke winnaars in beide categorieën in Nederland."

Gevolg is wel dat hij niet van op de eerste rij zal kunnen zien hoe zoon Thibau het doet op het BK bij de beloften. "Thibau zal zijn plan ook wel trekken zonder zijn papa. Ik denk dat we de afgelopen weken heel goed hebben samengewerkt en dat Thibau weet wat hij moet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties