Bondsvoorzitter rekent op wegwedstrijden met publiek in België: "Zoals op de Meir mag iedereen nog de straat op"

Bondsvoorzitter rekent op wegwedstrijden met publiek in België: "Zoals op de Meir mag iedereen nog de straat op"

Voorlopig is er geen publiek bij sportwedstrijden toegelaten in België. Voor de wegwedstrijden rekent bondsvoorzitter Tom Van Damme wel op de aanwezigheid van publiek. Is dat niet toegestaan, dan gaat Belgian Cycling de organisatoren niet aan hun lot overlaten.

Van Damme blikt bij Belga vooruit naar de omstandigheden waaronder de wegkoersen in het voorjaar moeten plaatsvinden. "De wegwedstrijden worden op de openbare weg georganiseerd. Zoals op de Meir mag iedereen nog de straat op. De wielerfans hebben ondertussen reeds de discipline aangeleerd om een mondmasker op te zetten als ze naar een koers gaan kijken. Ik denk dus dat wielerwedstrijden mét publiek aan de orde zijn."

FLEXIBILITEIT

"Wel zal het afwachten worden hoe het loopt voor de start- en aankomstzones van de verschillende koersen", brengt Van Damme wel een nuance aan. "Hoeveel volk mag daar samentroepen en zo meer. Ik denk dat ik vertrouwen mag hebben in de flexibiliteit van onze organisatoren."

Wat als er toch geen volk naar de koers mag komen? Wat betekent dat voor de organisatoren? "Wij als Belgian Cycling komen hen tegemoet in de licentiekosten als ze moeten organiseren zonder publiek. Dat was vorig jaar al het geval en die lijn trekken wij ook nu weer door. Wij bekijken die tussenkomst van geval tot geval en eveneens afhankelijk van de categorie wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties