Vlaams Sporttribunaal krijgt financiële impuls om werking te optimaliseren: "Een toonaangevend uithangbord worden"

Vlaams Sporttribunaal krijgt financiële impuls om werking te optimaliseren: "Een toonaangevend uithangbord worden"
Foto: © photonews

Het Vlaams Sporttribunaal krijgt de kans om zijn werking te optimaliseren. "Een uithangbord", dat moet het Sporttribunaal worden, volgens Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). Hiervoor worden ook financiële middelen vrijgemaakt.

Op vraag van de minister werd het Vlaams Doping Tribunaal vorig jaar omgevormd tot het overkoepelend tuchtorgaan VST, oftewel het Vlaams Sporttribunaal. Dat kreeg een opstartimuls van 40 000 euro. Nu blijkt dat het VST in zijn eerste jaar nuttig werk heeft kunnen leveren, wordt die financiële steun uitgebreid met nog eens 230 000 euro.

"We steunen hiermee de bijna 60 sportfederaties die reeds aangesloten zijn bij het VST", kondigt Weyts aan. De sportrechtbank behandelde reeds 14 klachten van individuele sporters. Het merendeel van de klachten ging over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

STRIJD TEGEN DOPING EN GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

"Het Vlaams Sporttribunaal moet een toonaangevend uithangbord worden voor onderzoek inzake geschillen binnen de sportwereld", zegt Weyts. "Met deze extra financiële steun kan ze haar bevoegdheden uitbreiden en de nodige mankracht voorzien om haar werking en dienstverlening, zowel voor doping als voor grensoverschrijdend gedrag optimaal te garanderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties