Thibau Nys tevreden met vijfde plaats: "Ideale voorbereiding richting WK"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Thibau Nys tevreden met vijfde plaats: "Ideale voorbereiding richting WK"
Foto: © photonews

Thibau Nys pakte in Hamme de vijfde plek. Het was zijn eerste cross sinds zijn valpartij op het BK in Middelkerke.

Joran Wyseure was de beste in de Flandriencross bij de beloften in Hamme. Thibau Nys werd bij zijn rentree vijfde. "Ik ben tevreden. Ik heb geen pijn meer",” zei Nys achteraf. "Ik heb echt afgezien tijdens de wedstrijd, maar dat was de bedoeling. Dit is de ideale voorbereiding richting het WK volgende week, dit had ik nodig, nog eens bloed proeven. Ik heb het gevoel dat ik mijn ding kon doen in de wedstrijd en daar ben ik tevreden mee."

"Deze week heb ik hard getraind, dus ik wist dat ik vandaag niet fris zou zijn aan de start en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Op het eind viel ik dan ook een beetje terug, maar dat was wel ingecalculeerd. Hier ben ik tevreden mee."

In Hoogerheide zal Nys zondag niet van de partij zijn. "Zondag doe ik nog een goede training, daarna moet ik het een paar dagen rustig aan doen, is er de reis naar Amerika en staat alles in het teken van dat WK. Ik kom er alleszins fris aan de start en dat zal me wel een paar extra procentjes geven. Het parcours moet me wel liggen op het WK. Ik heb er niets te verliezen. Het is op zich al een overwinning dat ik aan de start van het WK kan staan, als je ziet wat we me twee weken geleden overkwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties