Mathieu van der Poel heeft een eerste (virtuele) fietsrit in weken achter de rug

Mathieu van der Poel heeft een eerste (virtuele) fietsrit in weken achter de rug
Foto: © photonews

Meerdere weken heeft Mathieu van der Poel niet op de fiets gezeten. Tot nu. Het eerste ritje sinds hij zijn veldritcampagne staakte is er gekomen op de rollen. Van der Poel reed iets langer dan een halfuurtje op Zwift en plaatste de gegevens op Strava.

Een blik op Strava leerde de wielerwereld dus dat Van der Poel opnieuw op de fiets zit, zij het dan nog voorlopig op de rollen. In de virtuele wereld van Watopia reed Mathieu van der Poel op Zwift 33 minuten en 44 seconden. Daar waren ook 59 hoogtemeters bij.

WARMDRAAIEN

Tijdens die tijd legde Van der Poel een virtuele afstand van 19,50 kilometer af. Duidelijk was het de bedoeling om gewoon al eens terug warm te draaien en niet om er een hele lange inspanning van te maken. Dat zou ook niet verstandig zijn nadat Van der Poel enkele weken zijn fiets niet aanraakte.

Na zijn valpartij in Heusden-Zolder maakte Van der Poel een vroegtijdig en snel einde aan zijn veldritseizoen. Alpecin-Fenix wil hem volledig laten herstellen voor hij zich opnieuw aan competitie waagt. Een kort ritje op Zwift is mogelijk de aanzet om naar die terugkeer toe te werken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties