Belgisch kampioen veldrijden bij beloften heeft Covid-19 en moet sterk seizoen vroegtijdig beëindigen

Belgisch kampioen veldrijden bij beloften heeft Covid-19 en moet sterk seizoen vroegtijdig beëindigen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische kampioen bij de beloften zal u dit veldritseizoen niet meer kunnen bewonderen. Covid-19 steekt opnieuw stokken in de wielen. Het coronavirus werd vastgesteld bij Emiel Verstrynge, die bijgevolg past voor de resterende crossen.

Emiel Verstrynge kan alvast terugblikken op een sterk seizoen. Na de jaarwisseling kon de 20-jarige renner zelfs nog dat tandje bijsteken. In Middelkerke veroverde Verstrynge de Belgische titel bij de beloften, waarna hij ook de Wereldbekermanche voor U23 in Flamanville won. Daarna volgde ook nog eens de zilveren medaille na een sterk WK.

"Ik keerde gezond terug uit de Verenigde Staten. Maar zaterdag merkte ik in mijn thuiswedstrijd in Maldegem dat er iets aan de hand was. Mijn gevoel van vermoeidheid werd bevestigd door een positieve coronatest", verklapt Verstrynge aan Sporza.

AFGESLOTEN VOOR EIGEN PUBLIEK

"Om mezelf de tijd te geven om goed te genezen, hebben we besloten om vroegtijdig een punt achter mijn fantastisch seizoen te zetten", verklaart Verstrynge nog. "Het is spijtig, want ik was erg gemotiveerd om er in februari nog wat van te maken. Ik ben trots op wat ik het voorbije seizoen bereikt heb. Ik ben ook dankbaar dat ik voor de ogen van mijn thuispubliek in Maldegem mijn seizoen kon afsluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties