Wat hoop in dossier van Toon Aerts: "Gecontamineerde voedingssupplementen"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Wat hoop in dossier van Toon Aerts: "Gecontamineerde voedingssupplementen"
Foto: © photonews

Toon Aerts zit in het oog van de storm nadat hij midden januari tegen de lamp liep tijdens een controle buiten competitie.

Volgens HLN zou Toon Aerts zijn onschuld willen bewijzen via gecontamineerde voedingssupplementen. “In het verleden is het vaker gebeurd dat zulke producten stoffen bevatten die ze niet zouden mogen bevatten”, klinkt het.

De krant verwijst naar het geval van Denise Betsema. Aerts zou de nodige voorzichtigheid hebben met het gebruik van supplementen. “Zoals elke wielrenner neemt hij een reeks vitaminen, antioxidanten en eiwitshakes, maar niet extreem veel, én hij houdt van elk product een staal/overschotje bij. Alles wat hij de voorbije weken gebruikt heeft, kan dus bij hem thuis teruggevonden en onderzocht worden”, is de redenering.

Bij één van die producten zou het dus misgelopen zijn. De UCI is opvallend mild voor dit soort zaken en houdt de schorsing vaak beperkt tot enkele maanden.

“Veel zal afhangen van de sterkte van zijn dossier. Navraag leert alvast dat Aerts geen goedkope supplementen gebruikt, die vaak minder betrouwbaar zijn. De meeste supplementen zouden ook een individueel batch-nummer hebben waarmee het tijdstip en de omstandigheden van de productie kunnen worden nagegaan. Bij één product, dat hij kreeg via de ploeg, zou dat nummer er niet zijn, maar dat vraagt om bevestiging”, besluit HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties