Oppermachtige Caleb Ewan speelt het al voor de tweede maal dit jaar klaar voor Lotto Soudal

Oppermachtige Caleb Ewan speelt het al voor de tweede maal dit jaar klaar voor Lotto Soudal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de tweede maal dit jaar heeft Caleb Ewan Lotto Soudal een overwinning bezorgd. De openingsetappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var draaide uit op een massasprint. Ewan haalde het voor Fransmannen Turgis en Bouhanni.

Delcaroix, Guégan, Siskevicius en Van Niekerk zaten in de vlucht van de dag. Slechts vier renners voorop: dat was makkelijk te controleren voor het peloton, dat dit dan ook deed. Het kwartet kreeg niet meer dan drie minuten en moest zich dus geen illusies maken.

Nog voor de voet van de Col du Mai was van de vroege ontsnapping al geen sprake meer. Het kwam op die klim tot verschillende breuken, maar nadien kwam het in de resterende dalende kilometers opnieuw tot een hergroepering.

EWAN INDRUKWEKKEND

Toch een sprint dus in La-Seyne-sur-Mer, ondanks de pogingen om die te ontregelen. Er hoefde ook geen vraagtekens geplaatste te worden bij wie nu de snelste was. Een imposante Caleb Ewan spurtte de rest simpelweg uit het wiel. De Australiër kon dus al vroeg het zegegebaar maken. Turgis en Bouhanni gingen met de dichtste ereplaatsen aan de haal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties