Mark Cavendish pakt de bloemen in UAE Tour: "Een derde van onze ploeg is eerstejaars prof"

Mark Cavendish pakt de bloemen in UAE Tour: "Een derde van onze ploeg is eerstejaars prof"

Nadat hij er in de eerste etappe niet aan te pas kwam, was het in de tweede massasprint nu wel raak.

Het was uiteindelijk een millimetersprint, maar Mark Cavendish was na de fotofinish nipt de betere, voor Jasper Philipsen die de eerste etappe won en leider blijft.

“Ik ben alleen maar blij. Ik voelde dat we konden winnen na het goede teamwork van vandaag”, zei Cavendish in het flashinterview “Een derde van onze ploeg hier is eerstejaars prof en dit is pas hun eerste of tweede koers in hun carrière, maar kijk eens hoe ze reden: ze reden als echte professionals!”

De sprint van gisteren zorgde voor wat twijfel. “We hebben doorgenomen hoe we de dingen beter konden doen. Vandaag raakte niemand in paniek. Het belangrijkste was dat ik zo fris mogelijk naar de finale kwam en dat is gelukt. Ze deden het zelfs zó goed dat ik op 300 à 250 meter van de finish al kon aangaan, mét tegenwind. Het was eigenlijk te ver, maar ik werd zó goed gebracht: ik wist dat ik nog energie had om het vol te houden tot de streep.”

“Ik voelde Jasper Philipsen hard komen en we wisten na zijn sprint van gisteren dat hij in vorm is. Ik ben kortom blij dat ik hem kon afhouden en zo kon winnen in deze UAE Tour.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties