World Tour 2024

De UCI World Tour is het hoogste niveau van de kalender van het wegwielrennen dit jaar. Wedstrijden uit de World Tour worden dus hoger ingeschat dan wedstrijden uit de ProSeries of uit het continentale circuit. Ploegen uit de World Tour moeten ook aan alle wedstrijden deelnemen die behoorden tot de World Tour voor de uitbreiding van diezelfde World Tour in 2017. Wielerkrant houdt u op de hoogte van het verloop van alle wedstrijden in de UCI World Tour.

38 World Tour-wedstrijden

De World Tour omvat 38 wedstrijden. Daarbij zijn de drie grote ronden, 12 andere rittenkoersen, de 5 Monumenten en nog eens 16 andere eendagskoersen. Na 2018 zijn er geen ranglijsten meer van de UCI World Tour gepubliceerd, noch van de renners individueel, noch van de wielerploegen.

World Tour-ploegen

Het begrip 'World Tour' is niet alleen een verwijzing naar een bepaalde kalender, maar ook naar het niveau van de ploegen. Elk jaar worden er World Tour-licenties uitgekeerd aan ploegen die dan automatisch het startrecht verkrijgen in de World Tour-wedstrijden.

Kalender

Bekijk en download de volledige kalender

Laatste nieuws uit World Tour 2024

Meer nieuws