Afwezigheid van Van der Poel maakt het ook voor Van Aert moeilijker

Afwezigheid van Van der Poel maakt het ook voor Van Aert moeilijker

Na het veldrijden zonder Van der Poel zal het ook op de weg moeilijk zijn om het zonder hem te moeten stellen.

De afwezigheid van de Nederlander zal het koersen zeker beïnvloeden, al gaat alle aandacht nu eerst naar zijn gezondheid. “Mathieu heeft in het verleden al wel vaker moeten terugknokken. Meestal kwam dat wel goed. Alleen moet het nu wel eens duurzaam zijn. Voor langere tijd. Met oplapmiddelen, waardoor hij binnenkort weer voor een paar weken of maanden aan de kant moet, kan hij het niet blijven redden”, zegt Tom Boonen aan HLN.

Dat Van der Poel er niet bij zal zijn, zal het voor andere renners ook zeker niet eenvoudiger maken. “ Ik denk dat het voor Van Aert 'alleen' moeilijker koersen wordt. Met z'n drieën samen waren ze verplicht elkaars demarrages te beantwoorden.”

Tactisch wordt het ook een bijzonder jaar, maar niet voor Jumbo Visma waar alles op Wout van Aert wordt gezet. “Dat is zo. Hún tactiek is glashelder. Die van QuickStep veel moeilijker, onvoorspelbaarder. Zelfs al starten ze met een uitgesproken kopman, dan nóg weet je niet 100% wat er precies gaat gebeuren. Er zitten altijd wel twee, drie anderen klaar om voor een totaal anders koersscenario te zorgen. Ik zie Patrick Lefevere opnieuw op een succesjaar afstevenen met zijn troepen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties