Zoon van voormalig profwielrenner doet ACROG-Tormans vieren in Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren

Zoon van voormalig profwielrenner doet ACROG-Tormans vieren in Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast de profs reden ook de junioren hun Kuurne-Brussel-Kuurne. Bij ACROG-Tormans moest je zijn om het winnende kamp te vinden. De 16-jarige Sente Sentjens soleerde naar winst. Hij is de zoon van voormalig profwielrenner Roy Sentjens.

De junioren legden van en naar Kuurne 116 kilometer af. In tegenstelling tot de wedstrijd bij de profs draaide het in deze jeugdcategorie niet uit op een sprint. Tenmiste niet voor de overwinning. Een groepje van een achttal renners zou wel spurten voor de tweede en derde plaats.

Op dat moment was Sente Sentjens al wel 39 seconden over de streep gekomen. Sentjens behield na zijn aanval een ruime marge. De renner van ACROG-Tormans kon dan ook ruim de tijd nemen om het welverdiende zegegebaar te maken.

NET ALS VADER WINNEN IN KUURNE

Zijn vader Roy Sentjens koerste tijdens zijn actieve wielerjaren onder meer voor Lotto en won in 2003... Kuurne-Brussel-Kuurne. In de editie van 2022 bij de junioren spurtte de Nederlander Vincent Van Dorp naar de tweede plaats en werd de Franse Thibaut Gruel derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties