Slecht nieuws: klassiek voorjaar van Tim Declercq zit erop

Slecht nieuws: klassiek voorjaar van Tim Declercq zit erop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat Tim Declercq af te rekenen kreeg met een coronabesmetting en daarna pericarditis is er nu slecht nieuws voor de renner van Tim Declercq.

Na de Saudi Tour testte Tim Declercq van QuickStep-Alpha Vinyl positief op het coronavirus. Erna kreeg hij last van pericarditis, een ontsteking van het hartzakje.

Het gevolg was dat hij veertien dagen rust moest nemen. “In totaal zal ik zeventien dagen niet hebben gefietst. Dat is bijna even lang als mijn traditionele winterbreak”, zegt Declercq in Het Laatste Nieuws.

Het klassieke voorjaar mag hij dan vergeten. “Als je weet hoelang het duurt om terug op te bouwen naar het hoge niveau van het internationale wielrennen, wordt dat moeilijk. Voor alle duidelijkheid: ik ben volledig hersteld, heb nergens meer last van. En ik kan dus weer voluit aan de slag.”

“Afhankelijk van mijn conditieverloop is er misschien een heel heel heel minieme kans dat ik alsnog Parijs-Roubaix haal. Omdat die wedstrijd dit jaar uitzonderlijk een week later wordt georganiseerd.”

Er is dan ook een nieuwe doelstelling. “Het belangrijkste is dat ik opnieuw oké ben en kan opbouwen naar het tweede deel van het seizoen. Naar de Tour, hoop ik. Dat wordt nu mijn nieuwe hoofddoel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties