'Rus' Sivakov rijdt voortaan onder de Franse vlag: "Door wat gebeurt in Oekraïne, wilde ik het versnellen"

'Rus' Sivakov rijdt voortaan onder de Franse vlag: "Door wat gebeurt in Oekraïne, wilde ik het versnellen"
Foto: © photonews

Opmerkelijk: Pavel Sivakov gaat voortaan onder de Franse vlag rijden. De renner van Ineos heeft van bij de geboorte de Russische nationaliteit, maar komt vanaf heden dus niet meer uit voor Rusland in de koers. Deels heeft dat te maken met de oorlog in Oekraïne.

"Ik ben geboren in Italië en verhuisde naar Frankrijk toen ik één jaar oud was. Frankrijk is het land waar ik ben opgegroeid en waar ik verliefd ben geworden op de fiets, wat uiteindelijk tot een wielercarrière leidde. Het voelt aan als mijn thuis. Ik wilde al een tijdje Fransman worden", legt Sivakov uit.

DROOM OM OP SPELEN VOOR FRANKRIJK TE KOERSEN

Daarom had hij al een aanvraag ingediend bij de UCI om onder de Franse vlag te mogen rijden. "Door wat momenteel in Oekraïne gebeurt, wilde ik het versnellen. Ik bedank de UCI en Ineos om me te ondersteunen tijdens dit proces en dit een realiteit te maken. Het maakt me ongelooflijk gelukkig. Het zou een droom zijn om op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs voor Frankrijk te koersen."

Sivakov kaart nog een keer de inval van Rusland in Oekraïne aan. "Zoals ik eerder al gezegd heb, ben ik compleet tegen deze oorlog. Ik ben met al mijn gedachten bij de Oekraïners. Zoals de meeste mensen in de wereld hoop ik op vrede en een snel einde van al het leed dat geleden wordt in Oekraïne."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties