Na demonstratie van Jumbo-Visma in Parijs-Nice: "Zo smeed je een Wolfpack"

Na demonstratie van Jumbo-Visma in Parijs-Nice: "Zo smeed je een Wolfpack"
Foto: © photonews

Het is bijna ongezien, de demonstratie van Jumbo-Visma in Parijs-Nice zondag. De gele brigade trok met drie ten aanval en reed de rest van het peloton aan flarden. Uiteindelijk won Christophe Laporte voor Van Aert en Roglic.

Dat Laporte de zege cadeau kreeg van zijn ploegmaats zal volgens ervaringsdeskundige José De Cauwer later een geniale move kunnen blijken te zijn. De Fransman is nieuw bij de Nederlandse formatie nadat hij bij Cofidis jaren voor eigen rekening mocht rijden maar nooit echt grote zeges kon binnenrijven.

"Deze Laporte zal zich vanaf nu helemaal leeg rijden voor Wout van Aert", sprak José De Cauwer namelijk meteen tijdens de live-uitzending op Sporza.

Want logischerwijze zou de zege zijn weggelegd voor Primoz Roglic. De Sloveen kan met het oog op de eindwinst namelijk elke bonificatieseconde gebruiken. Maar na overleg kreeg Laporte toch de zege cadeau in eigen land.

"Wout kwam me zeggen dat de zege voor mij zou zijn", vertelde Laporte in het flashinterview na zijn overwinning.

Nadat de hele ploeg eerst op stage is geweest lijkt er dus een heel goede teamgeest gecreëerd te zijn. "En zo smeed je een beetje je eigen wolfpack", wist De Cauwer nog toe te voegen. 

Heeft Jumbo-Visma hier een blok gesmeed dat een heel seizoen alles aan flarden zal rijden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties