Mathieu van der Poel gaat dieper in op zijn programma

Mathieu van der Poel gaat dieper in op zijn programma
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Vlaanderen haalde Van der Poel al een grote klassieke zege binnen. Zijn programma leert ons dat hij nog lang niet klaar is met de klassiekers.

Het kan dus alleen nog maar mooier worden voor Van der Poel, die bevestigde dat hij zondag aan de start komt van de Amstel Gold Race. "Ja, ik ga de Amstel Gold Race rijden", kondigt VDP zijn terugkeer aan in de koers die hij in 2019 won. "En daarna ook Parijs-Roubaix."

GIRO

Een mogelijkheid zou ook zijn om door te steken richting de Ardennenklassiekers. Daar past Van der Poel in principe voor. "Luik-Bastenaken-Luik ga ik normaal niet rijden. Dat ligt moeilijk als ik ook de Giro ga rijden. Dat staat nog niet honderd procent vast, maar het is wel mogelijk en dan zou het misschien te veel worden."

Liever dus de Ronde van Italië goed voorbereiden, zodra hiervoor het licht op groen staat. "Na Parijs-Roubaix neem ik enkele dagen vrij en dan ga ik normaal op trainingskamp, om op te bouwen naar de Giro. Dat zal opnieuw een hoogtestage worden, net zoals ik er nu één deed in Spanje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties