Evenepoel klaar voor goed resultaat in Luik-Bastenaken-Luik: "Naar deze periode toegewerkt"

Evenepoel klaar voor goed resultaat in Luik-Bastenaken-Luik: "Naar deze periode toegewerkt"
Foto: © photonews

Wat kan Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik zondag? De youngster van Quik.Step-Alpha Vinyl heeft er alleszins alles aan gedaan om in topconditie aan de start te staan van La Doyenne.

Twee dagen voor de laatste klassieker van het voorjaar spraken de kopmannen van Patrick Lefevere met de pers om hun kansen te wikken en wegen. Naast oudgediende Julian Alaphilippe start Evenepoel ook met een sterretje achter zijn naam.

"Ik voel mij goed en heb naar deze periode toegewerkt. Ik voelde me woensdag bij de Waalse Pijl goed en hoop dat ik zondag ook op de afspraak zal zijn. Aan de voorbereiding kan het niet liggen dus daar kan ik geen excuses zoeken achteraf. Ik wil het liefst van al winnen maar als het dit jaar niet lukt, hoop ik dat er nog veel kansen komen", klinkt het ambitieus.

Remco Evenepoel staat bekend als de man van de lange aanval en zo de rest achter zich te laten. Mogelijk zal hij dat zondag ook doen zodat de ploeg met Alaphilippe kan wachten op een finale punch. Zelf wil Evenepoel niet te veel zeggen over de tactiek van de ploeg:

"Julian en ik komen tactisch goed overeen en begrijpen elkaar. Er zijn veel manieren om het aan te pakken en als blijkt dat een lange aanval de juiste keuze zal zijn, zal ik dat ook doen. Je kan jezelf ook altijd uitschakelen na een lange aanval", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties