Kenny De Ketele en Nieuw-Zeelandse collega krijgen meteen veel lof: "Richting Formule 1 qua professionalisering"

Kenny De Ketele en Nieuw-Zeelandse collega krijgen meteen veel lof: "Richting Formule 1 qua professionalisering"
Foto: © photonews

Sinds dit jaar begeleidt een duo de Belgische pistiers. Kenny De Ketele en zijn Nieuw-Zeelandse collega krijgen meteen veel lof.

De Nieuw-Zeelander Tim Carswell is de hoofdbondscoach, de zelf pas met koersen gestopte Kenny De Ketele staat hem bij. De renners en rensters zijn alvast vol lof over hun aanpak. "Het voelt professioneler aan", zegt Robbe Ghys aan Sporza. "De opwarmingen verlopen anders, het zijn andere inspanningen. Het gaat meer de richting op van de Formule 1 qua professionalisering."

Niets dan tevredenheid dus. "Ik vind het heel positief dat die 2 coaches aangenomen zijn." Eenzelfde geluid is te horen bij Nicky Degrendele, de wereldkampioene keirin uit 2018. "Tim is een drijfveer voor mij. Hij zei dat ik alles achter mij moest laten en verder moest gaan. Ik ben met 110 procent inzet beginnen te trainen."

Naast het feit dat de motivatie op sportief gebied hoog ligt, is er voor het mentale aspect een brede aandacht. "Ik voel me niet meer eenzaam op de piste, dat ligt ook voor een stuk aan de begeleiding", besluit Nicky Degrendele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties