Sean Kelly over het conflict tussen Sam Bennett en Patrick Lefevere: "Er zijn waarschijnlijk te harde woorden tussen hen gevallen"
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

"Waarschijnlijk zijn er te harde woorden gevallen tussen Sam Bennett en Patrick Lefevere", zegt Sean Kelly

Sean Kelly over het conflict tussen Sam Bennett en Patrick Lefevere: "Er zijn waarschijnlijk te harde woorden tussen hen gevallen"

Vorig seizoen verliet Sam Bennett Quick Step-Alpha Vinyl op een pijnlijke manier. Hij had een conflict met Patrick Lefevere en vertrok naar Bora Hansgrohe. Sean Kelly zegt daarover aan Sporza dat Bennett wel zou gebleven zijn, als ze hem hetzelfde hebben geboden.

Vorig seizoen zat er iets serieus scheef tussen Patrick Lefevere en Sam Bennett. Bennett had knieproblemen, maar Lefevere zei dat daarvan geen bewijzen waren.

Sean Kelly vertelt aan Sporza daarover: "Bennett was sprintjes aan het doen op training. Zijn derailleur brak af en hij stootte met zijn knie tegen zijn stuur. Hij moest enkele dagen rusten van de dokter tot de pijn voorbij was, maar het bleef maar aanslepen."

"NIET HETZELFDE AANBOD"

Bennett kon daardoor niet naar de Ronde van Frankrijk en was enkele maanden uit competitie. Hij onderging een knieoperatie en tekende bij Bora-Hansgrohe.

Maar dan stond hij opeens aan de start op het EK begin september. Lefevere was daarover niet te spreken en wou hem straffen. Omdat hij het loon van Bennett niet kon beperken, liet hij Bennett zo veel mogelijk koersen rijden. 

"Ik snap de ontgoocheling van Lefevere", zegt Kelly. "Hij heeft van Bennett een echte topsprinter gemaakt en hem binnengehaald toen hij ongelukkig was bij Bora-Hansgrohe. Lefevere wou hem wel houden, maar hij kon niet hetzelfde bieden. Anders zou Bennett wel gebleven zijn, maar er zijn misschien ook te harde woorden gevallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties