Arlenis Sierra wint ook de 2e etappe in de Ruta del Sol

Arlenis Sierra wint ook de 2e etappe in de Ruta del Sol
Foto: © photonews

Arlenis Sierra van Movistar heeft ook de 2e etappe in de Ruta del Sol voor vrouwen gewonnen. Ze maakte het werk van haar ploegmaats af op de aankomst bergop in Mijas.

De 2e etappe van de Ruta del Sol voor vrouwen vertrok in Malaga. Na een grote lus met halverwege de Puerto de la Mesa kwam de rit na bijna 120 km aan in Mijas op een slothelling. 

Na zo'n 20 km trok Adriana Gilabert van Laboral Kutxa alleen in de aanval. Ze kreeg een maximale voorsprong van ongeveer 4 minuten, maar op de Puerto de la Mesa was haar liedje al uitgezongen. 

Met nog ruim 45 km te gaan besloot Matilda Field van Roxsolt in de aanval te trekken. Ook zij kreeg niemand mee. Ze kreeg een voorsprong van maximum 45 seconden van het peloton en op 10 km van de streep werd ze gegrepen. 

PLOEGWERK

Daarna liet leidster Arlenis Sierra haar ploegmaats van Movistar op kop van het peloton rijden. Niemand kon nog echt aanvallen en Sierra maakte het af. Ricarda Bauernfeind van Canyon en Mavi Garcia van UAE vervolledigen het podium.

Sierra verstevigt de leiding in het klassment. Morgens is er de slotetappe naar Castellar de la Frontera met onderweg 2 zware beklimmingen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties