Na sleutelbeenbreuk nieuwe stevige tegenvaller voor renner van Lotto Soudal

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Na sleutelbeenbreuk nieuwe stevige tegenvaller voor renner van Lotto Soudal
Foto: © photonews

In Dwars door Vlaanderen liep Frederik Frison een sleutelbeenbreuk op. Tijdens een stage in Andorra liep het opnieuw fout.

Vorig jaar miste Frison een groot deel van het koersen. Na zijn sleutelbeenbreuk van dit jaar leek hij ondertussen weer helemaal klaar.

“Mijn sleutelbeen was in die mate genezen dat ik weer voluit kon trainen. Samen met ploegmaten Florian Vermeersch en Victor Campenaerts waren we voor een hoogtestage naar Andorra getrokken Daar waar we regelmatig dezelfde training afwerkten, was dat dinsdag uitzonderlijk niet het geval. Ik had die dag een iets ander programma en trok er alleen op uit”, zegt Frison aan Het Nieuwsblad.

Toen hij een afdaling nam er een auto achteruit de weg op gereden. “Ik zag de auto opduiken en maakte nog een uitwijkmanoeuvre, maar helaas raakte ik met mijn hand nog net het achterlicht van de wagen waardoor ik de controle over mijn stuur verloor. Ik schoof over de grond en kwam tegen een geparkeerde wagen terecht.”

Enkele gekneusde ribben, een splinter in één van de ribben en ook een klaplong waren het verdict. “Als gevolg daarvan moest ik 48 uur aan een thoraxdrain liggen. Voor de rest mis ik nu een vingernagel en heb ik overal op het lichaam schaafwonden. Vrijdag mocht ik het ziekenhuis verlaten en kon ik huiswaarts keren. Ondertussen is de long zo goed als genezen. Al was de rib wel gebroken, maar dat is maar pijn. Ik mag zelfs al terug licht fietsen!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties