UPDATE: na dagje waaieren en declassering van sprinter Alpecin-Fenix is zege opnieuw voor Kooij in ZLM Tour

UPDATE: na dagje waaieren en declassering van sprinter Alpecin-Fenix is zege opnieuw voor Kooij in ZLM Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jacub Mareczko heeft de 2e etappe in de ZLM Tour gewonnen. Hij was de snelste van een kopgroep na een dagje waaieren. Kooij is de nieuwe leider.

In de ZLM Tour kregen de renners voor de 2e etappe een vlakke etappe door Zeeland op het bord. In totaal stond er 183 km op het menu. Daarbij reed het peloton langs enkele dijken. 

Een vroege vlucht ontstond. Ze kregen meer dan 2 minuten, maar er was van in het begin waaieralarm. Al snel brak het peloton in verschillende stukken. De vroege vlucht was er al snel aan voor de moeite. 

Er ontstond een nieuwe kopgroep met zo'n 20 renners. Daarbij zaten onder meer Magnus Sheffield, Tosh Van der Sande, Elia Viviani en Jhonatan Narvaez. In totaal zaten 5 renners van Jumbo-Visma in de kopgroep. Zij hadden een voorsprong van 1,5 minuten, maar na een gesloten overweg was die voorsprong maar 30 seconden meer. Later werd het verschil weer groter. Ze zouden gaan strijden voor de dagzege. 

In de sprint zette Jumbo-Visma alles in op Olav Kooij, maar Jakub Mareczko leek de snelste. Kooij kwam als 2e over de meet. Mareczko had echter Mick van Dijke van Jumbo-Visma gehinderd en werd gedeclasseerd. Kooij kreeg zo een tweede zege op rij in de schoot geworpen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties