Opvallende primeur in Baloise Belgium Tour: de 'SafeTurn' moet risico op valpartijen verminderen

Opvallende primeur in Baloise Belgium Tour: de 'SafeTurn' moet risico op valpartijen verminderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van de Baloise Belgium Tour neemt het thema veiligheid serieus. SafeTurn is de primeur waar het mee uitpakt.

Op de site van de wielerwedstrijd wordt nog eens onderstreept dat veiligheid een belangrijk thema is voor de Baloise Belgium Tour. Naast tal van veiligheidsmaatregelen die gekend zijn uit andere koersen introduceert de organisatie ook de 'SafeTurn'.

ZOALS IN HET SKIËN

Het woord zegt het zelf: het opzet is om de renners veilig door de bochten te doen gaan. Op bepaalde plekken langs het parcours, bij bochten en wegversmallingen, zullen een reeks schuine blauwe vlaggen geplaatst worden om aan te duiden waar niet gereden mag worden. Dit is naar analogie met de kippstangen uit het skiën.

"Hiermee wordt het 'trottoirspringen' - gevaarlijk voor renners en toeschouwers - zo veel als mogelijk uitgesloten", onderstreept de organisatie. "Dankzij de vorm van de SafeTurn zal er een veilige afstand tussen renners en publiek gegarandeerd zijn en zal het voor de renners toch mogelijk blijven om de bocht op een normale manier te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties