Groupama-FDJ trekt volop de kaart van de jeugd en geeft liefst zeven talenten een profcontract

Groupama-FDJ trekt volop de kaart van de jeugd en geeft liefst zeven talenten een profcontract
Foto: © photonews

'De toekomst is aan de jeugd', lijkt het motto te zijn bij Groupama-FDJ. Liefst zeven talenten uit de continentale ploeg krijgen een profcontract voor volgend jaar.

Vele ploegen kondigen transfers aan voor 2023. Ook een vorm van transfers is jonge renners laten doorstromen uit de opleidingsploeg. Die moeten dan al niet bij andere teams gezocht worden. Voor die aanpak opteren ze alvast bij Groupama-FDJ.

Zeven talenten worden in 2023 dus overgeheveld van de continentale ploeg naar de profploeg: Reuben Thompson, Lorenzo Germani, Lenny Martinez, Romain Grégoire, Enzo Paleni, Laurence Pithie en Samuel Watson. Afwachten welke van deze youngsters volgend jaar al kunnen bekoren tussen de grote jongens.

De namen die misschien het meest een belletje doen rinkelen, zijn die van Romain Grégoire en Samuel Watson. Grégoire won Luik-Bastenaken-Luik voor U23. Watson was de beste in de Kattekoers, zeg maar Gent-Wevelgem voor beloften. Ook eindigde Watson (centraal op foto) op het Brits Kampioenschap bij de elite knap tweede achter Mark Cavendish, wat hem het goud bij de beloften opleverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties