Reusser voor tweede opeenvolgende keer Europees kampioen tijdrijden

Jeroen Deheegher
| 0 reacties
Reusser voor tweede opeenvolgende keer Europees kampioen tijdrijden
Foto: © photonews

Op het Europees Kampioenschap tijdrijden heeft de Zwitserse Marlen Reusser wereldkampioene Ellen van Dijk en Riejanne Markus geklopt. Julie Van De Velde werd zevende.

Het parcours van het Europees kampioenschap was 24 kilometer lang en begon met een klimmetje. Daarna werd het parcours vlakker en ook minder technisch. De eerste richttijd werd gezet door de Nederlandse Riejanne Markus en die bleef ook lang staan. De Nederlandse werd uiteindelijk derde.

Voor de Europese trui werd het een duel tussen de Zwitserse Marlen Reusser en de Nederlandse wereldkampioene en viervoudig Europees kampioen Ellen van Dijk. De Zwitserse startte furieus op het klimmetje en nam meteen een voorsprong op de wereldkampioenene. Van Dijk nam nog wel tijd terug op de Zwitserse maar strandde uiteindelijk op 5 seconden. 

Reusser is zo voor de tweede keer op rij Europees kampioen tijdrijden. Dat kon ze zelf nauwelijks geloven want eens voorbij de streep kwam er bijna geen reactie bij de Zwitserse. 

Slechts één Belgische aan de start

De enige Belgische aan de start was Julie Van De Velde. De renster van Plantur-Pura werd knap zevende. Normaal gezien moest ook Sara Van de Vel aan de start staan maar bij haar werden hartritmestoornissen ontdekt en ze stond logischerwijze dan ook niet aan de start. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties