Hongaar die Evenepoel in Giro van roze hield en twee anderen naar Jumbo-Visma

Hongaar die Evenepoel in Giro van roze hield en twee anderen naar Jumbo-Visma
Foto: © photonews

Jumbo-Visma heeft alweer drie nieuwe versterkingen voor komende seizoenen aangekondigd.

De eerste versterking is de Hongaarse kampioen Attila Valter (24). De Hongaar droeg vorig jaar drie dagen de roze trui in de Giro en zorgde er zo voor dat Remco Evenepoel de trui toen niet kon veroveren. De Hongaar moet vooral in het gebergte een versterking zijn. Hij tekent tot eind 2025. "Ik denk dat deze omgeving voor mij de beste is om me verder te ontwikkelen. De gesprekken met de teamleiding gaven me veel vertrouwen. Hopelijk kan ik de komende jaren groeien naar het beste niveau dat ik in me heb". 

Een tweede aanwinst is Jan Tratnik (32).  Hij is de huidige Sloveense kampioen tijdrijden en won een rit in de Giro in 2020. "Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de toekomstige successen van het team", zegt Tratnik. Hij tekent tot eind 2024. 

De derde aanwinst is Thomas Gloag (20). De Brit is al sinds 1 augustus stagiair bij Jumbo-Visma maar wordt er in 2023 ook volwaardig prof tot eind 2025. Gloag won in de Ronde van de Toekomst nog een etappe. "Dit team heeft laten zien dat ze jonge renners kunnen doorontwikkelen en ik kan niet wachten er onderdeel van te zijn. Ik heb nog niet veel ervaring. Daarom wil ik me de komende jaren verdiepen in alle facetten van de wielersport. Daarvoor zit ik bij deze ploeg op de juiste plek."

Hofstede en Roosen verlengen

Naast drie versterkingen heeft Jumbo-Visma ook twee renners een hernieuwd contract gegeven. Timo Roosen, voormalig Nederlands kampioen op de weg, tekende bij voor één jaar. Lennard Hofstede tekent voor twee jaar bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties