Nog heel wat koersen op het programma voor het WK

Nog heel wat koersen op het programma voor het WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK begint zondag met het tijdrijden, de wegrit is op 25 september. Daarvoor zijn nog heel wat koersen.

Italiaanse koersen en rittenkoersen

In Italië staan nog heel wat koersen op het programma. Met de Ronde van Toscane (14/09), Coppa Sabatini (15/09), Memorial Marco Pantani (17/09) en de Trofeo Matteotti (18/09) zijn er voor ploegen in de degradatiestrijd nog heel wat punten te verdienen

Met de Ronde van Slovakije (13/09 tot 17/09) en de Ronde van Luxemburg (13/09 - 17/09) staan ook nog twee rittenwedstrijden op het programma. In Slovakijke staat Quick-Step Alpha Vinyl aan de start door omwille van lokale sponsors. In Luxemburg staan WK-deelnemers zoals Trentin, Ballerini, Sénéchal en Madouas aan de start. 

GP de Wallonie

Op woensdag 14 september staat de GP de Wallonie op het programa. Dit is de laatste voorbereidingskoers van Mathieu van der Poel. Ook Biniam Girmay zou aan de start staan, maar de Eritreeër moest zondag in Montréal nog opgeven wegens ziekte. Daarnaast staan ook nog onder meer Van Avermaet, Consefroy, Philipsen, Vanmarcke, Teuns en Campenaerts aan de start

Sprintkansen voor thuisblijvers

Doordat heel wat sprinters thuis blijven van het WK in Australië krijgen ze nog heel wat kansen in België. Met onder meer Kampioenschap van Vlaanderen (vrijdag 16 september), de Primus Classic (zaterdag 17 september) en de Gooikse Pijl (zondag 18 september). 

Hier staan toppers zoals Jakobsen, Ewan, De Lie, Philipsen, Theuns, Vanmarcke, Groenewegen en Kristoff in elk wel één van de koersen aan de start. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties