'Ook ex-renner van Lotto gaat deel uitmaken van nieuwe doorstart Qhubeka'

'Ook ex-renner van Lotto gaat deel uitmaken van nieuwe doorstart Qhubeka'
Foto: © photonews

Het Qhubeka 2.0 krijgt steeds meer vorm. De ploeg wil een doorstart maken en ook een ex-Lotto-renner zou binnengehaald worden als een versterking.

Door financiële problemen geraakte Qhubeka eind vorig seizoen zijn WorldTour-licentie kwijt. Omdat Douglas Ryder geen nieuwe hoofdsponsor vond, moest de ploeg zijn weg verderzetten op het continentale niveau. Ryder blijft echter werken om de ploeg er weer helemaal bovenop te krijgen en Qhubeka zou met een nieuwe sponsor weer een ProTeam kunnen worden.

NA TWEE JAAR WEG BIJ ISRAEL-PREMIER TECH

Volgens het Noorse TV2 is Carl Fredrik Hagen (rechts op de foto) al rond met de ploeg van Ryder voor volgend seizoen. Hagen reed in 2019 en 2020 voor Lotto Soudal, alvorens de overstap naar Israel-Premier Tech te maken. Ook daar blijft zijn verblijf dus beperkt tot twee seizoenen: zijn contract loopt af aan het einde van het jaar.

De ploeg van Douglas Ryder zou Hagen dus een oplossing bieden, al wilde laatsgenoemde dat nog niet bevestigen op het WK wielrennen. Eerder lekte ook al uit dat Vincenzo Nibali de nieuwe adviseur zou worden binnen deze wielerformatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties