Zal carrière van Van Aert en Evenepoel nog lang duren? "Hoe lang kan je het opbrengen om elke dag je eten af te wegen?"

Zal carrière van Van Aert en Evenepoel nog lang duren? "Hoe lang kan je het opbrengen om elke dag je eten af te wegen?"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel en Wout van Aert reden een uitzonderlijk goed seizoen. De vraag is hoe lang ze hun carrière nog zal kunnen duren.

Het palmares van Wout van Aert en Remco Evenepoel is indrukwekkend te noemen dit seizoen. Drie ritzeges en de groene trui, Omloop Het Nieuwsblad en E3 Saxo Bank Classic voor Van Aert en Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastian, de Vuelta en het WK voor Evenepoel.

Toch zijn er vragen te stellen over hoelang de twee dit nog kunnen volhouden. Want om zo goed te zijn houden ze zich aan een strak trainingsschema en dieet. “Hoelang kan je het opbrengen om elke dag je eten af te wegen”, vraag José De Cauwer zich af bij Het Nieuwsblad. Bij Jumbo-Visma wordt een food-app gebruikt om het eten tot op de gram af te wegen.

Van Aert zou tijdens de voorbereiding op het WK de food coach van Jumbo bij zich hebben gehad en zelfs een dessert laten staan hebben. Ook Dirk De Wolf ziet hetzelfde bij Evenpoel. “Waarom rijdt Remco zo’n goeie Vuelta? Omdat hij twee maanden enorm specifiek heeft getraind, tot je alle aders op zijn beentjes ziet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties