Mieke Docx wordt prof bij Lotto Dstny Ladies: "Zelf een voorstel gedaan"

Mieke Docx wordt prof bij Lotto Dstny Ladies: "Zelf een voorstel gedaan"
Foto: © photonews

Begin oktober kwam Mieke Docx ten val tijdens Binche-Chimay-Binche, maar ondertussen is er ook heuglijk nieuws voor de renster.

Volgende week zou Docx na haar valpartij van begin deze maand terug op de rollen mogen rijden. Geen ideale start van de winter, maar veel alternatieven zijn er niet.

Ondertussen is duidelijk geworden dat Docx volgend jaar prof wordt. Tot nu toe werkte ze 4/5de bij de communicatiedienst van Flanders Classics.

“Ik ben inderdaad zelf, samen met mijn manager, naar de clubleiding gestapt met een voorstel. En de vraag: is er iets mogelijk op profvlak?”, zegt Docx aan Het Nieuwsblad. “Ze waren meteen positief, gelukkig. En ik ga bijna evenveel verdienen als voordien, wat ook wel een voorwaarde was langs mijn kant. Ik kan mijn eten/huur/energie en zo blijven betalen.”

“Vooral mentaal is dit een héél goeie stap. Ik heb dit jaar ondanks alles mijn beste prestaties ooit neergezet en nu kan ik mijn droom waarmaken, leven voor de koers. Mijn ambitie? Op UCI-niveau stappen blijven zetten. Een podium op dat niveau zou al heel mooi zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties