Nog een 18-jarig talent erbij voor de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step

Nog een 18-jarig talent erbij voor de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Soudal Quick-Step beginnen ze ook met een opleidingsploeg. Door nog een 18-jarig talent aan hun kern toe te voegen, is het Development Team klaar met het huiswerk voor 2023.

De ploeg bevestigt het vastleggen van Italianen Federico Savino en Andrea Raccagni voor het Soudal Quick-Step Devo Team. Hun komst geraakte eerder al bekend. De kern voor 2023 wordt afgerond met de komst van de 18-jarige Oostenrijker Benjamin Eckerstorfer, die dit jaar nationaal kampioen op de weg werd bij de junioren.

BESTE MATERIAAL

"Ik ben blij en trots dat ik de ploeg kan vervoegen. Ik zal hier het beste materiaal tot mijn beschikking hebben. Mijn seizoen is vrij goed geweest. Ik kijk er nu naar uit mij verder te ontwikkelen en op het juiste moment de stap te zetten naar de profs", vertelt de beloftevolle wielrenner.

Opvallend: Eckerstorfer heeft qua achtergrond al iets gemeen met Remco Evenepoel. Net als de wereldkampioen bij de profs is Eckerstorfer vroeger voetballer geweest. Drie jaar geleden liep hij een knieblessure op, waarna hij de switch maakte naar het wielrennen. Een goede zet, zo blijkt voorlopig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties