X²O-trofee: Fem van Empel met een ruime voorsprong, ex aequo bij de mannen

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
X²O-trofee: Fem van Empel met een ruime voorsprong, ex aequo bij de mannen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Koppenbergcross is het laatste grote regelmatigheidscriterium, de X²O-trofee, ook begonnen. Bij de vrouwen zijn er al grote verschillen, maar bij de mannen zijn die nog beperkt.

Het werd op de Koppenberg een spannende strijd bij de mannen. Dat vertaalde zich ook in het klassement. Lars van der Haar won met 5 seconden voorsprong op Eli Iserbyt, maar Iserbyt pakte 5 seconden meer dan van der Haar bij de tussensprint aan het einde van de 1e ronde. Daardoor staan ze op een gelijke tijd: 1u03'20". Van der Haar bezet de 1e plaats, omdat hij een zege meer heeft. 

Michael Vanthourenhout staat op 3 en volgt op 21 seconden. Jens Adams volgt ook nog binnen de minuut. Hij volgt op 44 seconden. De rest van de top 10 moet al meer dan een minuut goedmaken. Pim Ronhaar heeft een achterstand van 1'11". Lander Loockx 1'28" en Thibau Nys 1'31". Toon Vandebosch (1'58"), Thomas Mein (2'23") en Niels Vandeputte (2'33") vervolledigen de top 10.

Bij de vrouwen zijn er totaal andere verschillen. Fem van Empel demonstreerde op de Koppenberg en heeft in het klassement al 57 seconden voorsprong op nummer 2 Denise Betsema. Shirin van Anrooij staat ook nog op het podium en heeft een achterstand van 1'24". 

Daarna worden verschillen alsmaar groter. Clara Honsinger staat 4e en volgt op 2'19". Marie Schreiber volgt al op 2'59". De rest van de top 10 bestaat uit Aniek van Alphen (3'25"), Isabelle Holmgren (4'51"), Kiona Crabbé (4'54"), Ava Holmgren (4'56") en Ella MacLean-Howell (4'58"). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties