Ploegmaat Pim Ronhaar wordt grootste concurrent Thibau Nys op EK beloften: "Hoop binnen een paar jaar ook te winnen op de Koppbenberg"

Ploegmaat Pim Ronhaar wordt grootste concurrent Thibau Nys op EK beloften: "Hoop binnen een paar jaar ook te winnen op de Koppbenberg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander (21) gebruikt de weg om beter te worden in het veld.

De Europees kampioen bij de beloften van vorig jaar, Ryan Kamp, rijdt nu bij de elite en dus krijgt de Nederlander een nieuwe opvolger. Pim Ronhaar hoopt dat hij dat wordt. "Ik kijk erg uit naar deze zaterdag. Ik ben super gemotiveerd om te proberen die trui te pakken", zegt hij bij Cyclingnews. 

In de Koppenbergcross werd Ronhaar mooi vijfde bij de elite, op een minuut van winnaar en ploegmaat Lars van der Haar. "Wat Lars deed op de Koppenberg is iets waar ik de komende jaren van kan dromen. Ik hoop dat ik jaar na jaar kan verbeteren en hopelijk zal ik hier op een dag winnen."

Wegkoersen als voorbereiding op de cross

Afgelopen zomer won Ronhaar het bergklassement in de Flèche du Sud, een rittenkoers in Luxemburg. Thibau Nys won er toen het eindklassement en de jongerentrui. 

"Ik hou van klimmen. Koersen als Flèche du Sud passen ons. Ik heb me beter voorbereid dan twee jaar geleden op het wegseizoen. Ik heb deze zomer heel hard gewerkt, dus de koersen verliepen heel goed. En nu ben ik echt voorbereid op het veldritseizoen. Dus het helpt zeker voor cyclocross."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties