Nieuwe ploeg van B&B Hotels wankelt nog wat meer: Parijs wil zich terug trekken, renners kijken uit naar alternatieven

Nieuwe ploeg van B&B Hotels wankelt nog wat meer: Parijs wil zich terug trekken, renners kijken uit naar alternatieven
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het project van Jérôme Pineau wankelt nog wat meer.

Op het einde van de Tour raakte bekend dat Parijs de nieuwe ploeg zou sponsoren en de nieuwe ploeg ook 'Paris Cycling Club' zou gaan heten. Teambaas Jérôme Pineau zou ook een grote sponsor binnenhalen die het budget zou verhogen naar 15 tot 20 miljoen euro. 

Onder meer Carrefour, Cdiscount, Amazon France en Engie werden genoemd, maar een akkoord is er nog altijd niet. En ook de aankondiging van nieuwe renners als Cavendish, Bol en Schultz laat op zich wachten.

Volgens Le Parisien zou de stad Parijs zich nu willen terug trekken uit het project. Als het project mislukt zou dat imagoschade kunnen betekenen voor de Franse hoofdstad en dat wil het vermijden. Pineau moet zich maandag ook verantwoorden voor de DNCG Pro (het nationale directoraat voor controle en professioneel management) van de Franse wielerbond en moet details geven over zijn project.

Pineau heeft nog tot 15 november om extra geld te vinden, de UCI te overtuigen en de juiste bankgaranties te hebben. En er zijn ook al renners die een akkoord hadden met de Franse ploeg voor 2023, die begonnen zijn met het zoeken naar alternatieven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties