Zesdaagse van Gent: Robbe Ghys en Lindsay De Vylder winnen spannend slot, bijna zorgen Iljo Keisse en Jasper De Buyst nog voor een Gents delirium
Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Zesdaagse van Gent: Robbe Ghys en Lindsay De Vylder winnen spannend slot, bijna zorgen Iljo Keisse en Jasper De Buyst nog voor een Gents delirium
Foto: © photonews

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder hebben de Zesdaagse van Gent gewonnen. Ze hielden de andere concurrenten in de afsluitende ploegkoers af.

Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik begonnen als leiders aan de slotdag. Via de tijdrit van 500 meter kwamen Robbe Ghys en Lindsay De Vylder weer op kop. Zij gingen met een gelijk aantal ronden als leiders de afsluitende ploegkoers in. Jules Hesters en Tim Torn Teutenberg en Iljo Keisse en Jasper De Buyst volgden op een ronde en waren ook nog niet uitgeschakeld. 

In het begin van de ploegkoers pakten de 4 duo's om beurten een winstronde, maar de situatie bleef lang hetzelfde. In het slot pakten Keisse en De Buyst een extra bonusronde. Daardoor stonden ze ook op een gelijk aantal ronden.

Daarna speelden Keisse en De Buyst alles of niets om alsnog de winst mee te pakken, maar ze bleven hangen. Daarop deden Van den Bossche en Havik nog een poging, maar ook zij geraakten niet meer rond. Zo wonnen Ghys en De Vylder de Zesdaagse van Gent. Voor Ghys zijn 3e op rij. Voor De Vylder zijn 1e uit zijn carrière. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5045 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties